Vakgroep Wijsbegeerte en Moraalwetenschap

Het Bioethics Institute Ghent organiseert World Bioethics Dag: 19 oktober 2017

woensdag 6 september 2017

Het Bioethics Institute Ghent van de vakgroep Wijsbegeerte en Moraalwetenschappen van de UGent, gastinstituut van de Belgische afdeling van de UNESCO Bioethics Chair, organiseert op 19 oktober de World Bioethics Day in Het Pand in Gent, met vijf uiterst boeiende lezingen door binnen- en buitenlandse experts.

Nieuw boek prof. Danny Praet: 'Philosophy of War and Peace'

woensdag 6 september 2017

Professor Danny Praet publiceert een nieuw boek 'Philosophy of War and Peace', waarin hij samen met onder andere prof. Gertrudis Van de Vijver, Emiliano Acosta, Gie Van den Berghe en Dietlinde Wouters zijn licht laat schijnen over onze meest diepgewortelde ideeën omtrent oorlog, vrede, conflict en rechtvaardigheid.

CfP: (Dis)Claiming Pasts: Ownership, Responsability and Contestation

woensdag 31 mei 2017

TAPAS/Thinking About the Past is pleased to announce our next conference: (Dis)Claiming Pasts on 14-15 December, 2017 in Ghent.